Adresa: comuna Gălești, sat Gălești nr. 64

Tel.: 0265-586112 Fax: 0265-586112 Email: galesti@cjmures.ro

Turism

19 June 2018
În ultimii ani pe teritoriul comunei s-au făcut investiţii importante în ceea ce priveşte turismul.
Aici amintim principalul facilitator al acestei gen de activităţi, care este Asociaţia Focus Eco Center din Tg. Mureş - care are în Adrianu Mic a creat un Centru de informare şi dezvoltare ecologică, unde se organizează tabere cu privire la educaţie ecologică pentru copii şi studenţi. Cu ocazia acestor tabere vizitatorii poate să cunoască speciile de animale şi plante ocrotite din zonă şi pot lua parte la pregătiri privind educaţia ecologică şi conservarea biodiversităţii. Tot aici se poate vedea primul model de amenajare hidrologică sustenabilă, pe pârâul Dorman, care străbate satul Adrianu Mare şi Adrianu Mic. Pe lângă acestea, s-au marcat două poteci turistice, „Tüzeshegy" şi „Hét Forrás".
În pensiunea Pasztortuz, nou deschisă în satul Sânvasii, sunt oferite mai multe programe atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Dintre acestea putem aminti drumeţiile şi excursiile precum şi activităţi ale atelierelor artizanale după cum urmează: împletit rogojini, sculptură în lemn, pictură mobilier, ţesut.
Pensiunea are 80 locuri în 6 căsuţe de lemn şi o casă ţărănească reabilitată, precum şi un restaurant. Căsuţele de lemn au câte două camere şi baie.

În satul Adrianu Mare s-a deschis pensiunea şi baza sportivă Dorman, situată în pitoreasca vale a pârâului cu acelaşi nume, care este o locaţie ideală pentru recreere şi activităţi sportive în mijlocul naturii. Înconjurată de dealuri împădurite, într-un mediu curat şi natural, Dorman oferă o experienţă inedită, combinând condiţiile prielnice practicării sporturilor cu stilul de viaţă sănătos, apropriat de natură. Încurajează practicarea tuturor sporturilor, de aceea Dorman este deschis atât echipelor de fotbal, handbal, baschet, volei cât şi oricărui alt sport.

Pe teritoriul comunei mai funcţionează câteva case cu destinaţia turismului rural, care sunt înregistrate în sistemul ECEAT (European Center for Ecological and Agricultural Tourism)

În prezent se află în construcţie şi dezvoltare Centrul de recreere din satul Găleşti, unde s-a înfiinţat un teren de sport multifuncţional, vestiare, teren de fotbal şi un luciu de apă unde se poate practica pescuitul sportiv.